Literaire Thiller Collectie

Literaire Thiller Collectie

Exclusief bij ons is de jaarlijkse Thriller collectie weer verkrijgbaar.
Vanaf Juli komt er elke maand voor maar 7,50 1 van de zes spannende delen uit.

16 Juli: Daglicht

Iris is een jonge succesvolle advocate, die worstelt met het combineren van haar carrière en de zorg voor haar moeilijk opvoedbare zoontje. De autistische Ray is veroordeeld voor de moord op zijn buurvrouw en haar dochtertje. Hij zit zijn straf uit in een tbs-kliniek.

12 Augustus: Een duister geheim

Tijdens de beruchte mijnstaking in Schotland, in 1984, verdwijnt plotseling mijnwerker Mick Prentice. Het gerucht gaat dat hij zijn kameraden verraden zou hebben.
Hij is nooit meer gezien. Kort daarna wordt de jonge Catriona Grant met haar zoontje gekidnapt. Zij is de dochter van een steenrijke Schotse zakenman. De zaak loopt niet goed af - na enige tijd wordt haar lijk gevonden, van haar zoontje ontbreekt elk spoor.

Beide verdwijningen zijn omgeven met mysterie, met familieproblemen, met schande en met de dood.
Wanneer rechercheur Karen Pirie uit Fife, Schotland van de afdeling Cold Cases zich op de onopgeloste zaken stort blijken ze allebei huiveringwekkend actueel te zijn.

9 September: Op klaarlichte dag

Nathalie woont samen met haar geweldadige vriend Vincent. Om baby Robbie te beschermen slaat ze Vincent een gat in het hoofd. Daarna vlucht ze met de baby en al het zwart geld. Vincent overleeft de klap en gaat Nathalie achterna. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven. Ze is echter niet alleen op de vlucht voor Vincent: ook de politie wil haar spreken in verband met de moord op haar beste vriendin. De toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft inmiddels een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Als Nathalies ex op het toneel verschijnt, verandert dat. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt…

14 Oktober: Het bacchus offer

In het moerasgebied langs de Tiber wordt het goed geconserveerde lijk van een tienermeisje gevonden, gekleed in een klassieke toga. Het meisje lijkt een eeuwenoud slachtoffer van een heidens ritueel te zijn, maar onderzoek wijst uit dat ze zestien jaar geleden is vermoord.
Dan wordt een zestienjarige Engelse toeriste ontvoerd. Ze lijkt erg veel op het pasgevonden slachtoffer en de geschiedenis dreigt zich te herhalen.
Het team van Nic Costa ontdekt dat de wrede rituelen ter ere van de god Bacchus nog altijd uitgevoerd worden en de verschrikkingen waarschijnlijk nog niet ten einde zijn. Dit brengt hen in een race tegen de klok in de Italiaanse onderwereld.

18 November: Dodenrol

In het oude centrum van Charleston, in South Carolina, begint Kay Scarpetta een privépraktijk voor forensische pathologie. Ze heeft met haar jarenlange ervaring al veel slachtoffers van moord en bewijzen van sadisme gezien, maar in Charleston wordt ze geconfronteerd met een aantal zeer onthutsende sterfgevallen. Op het eerste gezicht lijken deze gevallen niets met elkaar te maken hebben: een verdachte zelfdoding, een ritueel vermoorde vrouw en een misbruikt en gedumpt jongenslichaam. Toch wijzen alle sporen al snel in dezelfde richting. Het team vermoedt dat een oude bekende bij deze zaak betrokken is…

9 December: Een mooie dag om te sterven

Twintig jaar geleden werd er een moordaanslag gepleegd op John Costello en zijn vriendin Nadia. Ze waren het slachtoffer van de Hamer van God, een van de beruchtste Amerikaanse seriemoordenaars aller tijden. Nadia stierf, maar Costello overleefde het. Door die gebeurtenis is hij ernstig geestelijk beschadigd en wordt zijn leven beheerst door angsten en neuroses. Desondanks is er niemand die méér weet over seriemoordenaars dan hij.

Terwijl hij nu in New York woont en als onderzoeker werkt voor een grote krant, wordt de stad overspoelt door een nieuwe golf van moorden. Inspecteur Ray Irving vraagt Costello om hem met het onderzoek te helpen. De moorden lijken willekeurig, tot Costello een complex patroon denkt te ontwarren dat de delicten onderling verbindt. Maar deze duistere kennis brengt zijn leven opnieuw in gevaar...
 

 
 

Wat is er in de aanbieding?

Bekijk de folder